Jeapie.com

Others

Vi älskar teknik och allt som har med det att göra. Vi berättar om allt som har med teknik och tekniska produkter och vi håller alltid ett extra öga på de senaste trenderna inom teknik. Även om det går att Googla fram information om vissa produkter, har vi hos oss samlat de bästa teknikämnena du kan hitta för att du inte ska behöva söka någon annanstans.Allt fler innovationer för miljön – här är den senaste tekniken -  IT-Hållbarhet

Du lär dig hur de smarta produkterna fungerar, som när du exempelvis ska använda rösten, istället för att använda mus, tangentbord eller en touch skärm. Jeapie.com förklarar hur en elbil fungerar eller hur du kan be Amazon Alexa starta en uppgift. Vi går igenom samtliga punkter på detaljnivå. Efter du fått veta det mesta får du också ta del av alla de tester som vi har utfört för just ditt behov. Eftersom vi ständigt utför research håller vi våra inlägg ständigt ”Up To Date”.

Trender och det senaste inom teknik

Vi ger dig allt det senaste om nya produkter inom teknik som exempelvis GoogleHome Assistant. Teknik som har blivit allt mer vanligt på senaste tiden är användandet av röstassistenter och som många tror är något som kommer att bli allt mer vanligt i framtida hem.

Nu finns det sätt att kunna se filmer från surfplatta till TV-skärm. Chromecast är en liten dongel som ansluts till en TV via ett HDMI-uttag. En dator, smartphone eller surfplatta kan användas som fjärrkontroll. Därför kan det som visas på skärmen på en dator, smartphone eller smartpad överföras till TV-skärmen och på så vis streama innehållet. Om du spelar upp videor via Chromecast, så laddas det automatiskt ner information från källor som är anpassade för Chromecast, som sedanöverförs direkt till GoogleChromecast och som kommer att sköta system och databank på enheten som den används på. GoogleChromecast fungerar enkelt förklarat som en ren mottagare.

Den styr inte sig själv och har ingen direkt möjlighet att exempelvis ta bort appar och liknande. Istället väljer du vad som ska spelas upp på skärmen från surfplattan och väljer vilken GoogleCast som du vill spela från. Chromecast ansluter till Internet via Wi-Fi, vilket måste vara tillgängligt för att förbindelsen skall fungera som den ska. Dessutom måste din smartphone, surfplatta eller dator vara ansluten till samma nätverk som det Wi-Fi din GoogleChromecast är. Vilket mesttroligt kommer att vara hemma, där det är samma nätverk.

Att installera din Chromecast är enkel process. Det du gör är att du ansluter Chromecast till HDMI-porten på din TV och starta din strömning till den. Enklast att göra det är genom att ansluta USB-kabeln som följer med i USB-porten på din TV eller genom att ansluta nätadaptern till ett eluttag. Observera att Chromecast Ultra endast kan användas med ett eluttag. När du är klar med installeringen, skaffar du Google Homeappen till din surfplatta.

Med din högtalare som heter Google Home använder du röstkontroll för att strömma. Du börjar med att spela från strömningstjänsten och sedan bara be Google Home att visa vad du vill se. Därefterså använder du din mobiltelefon eller annan enhet som en fjärrkontroll och du kan då starta eller avsluta oavsett var du är hemma med röstkontroll.

I de flesta fall behöver du inte oroa dig för vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Spotify, Youtube, spelappar och liknande stöder detta och tar hand om allt automatiskt. Medappen för Google Home kan du se en komplett lista över vilka program som du kan använda till via Google Home. Samma funktioner gäller för material som finns på din laptop eller surfplatta.

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*